top of page
Hej!

Här är lite  musik som jag skrivit eller arrangerat de senaste åren. Jag vill visa på lite olika sidor av mitt sound. 
En del är inte utgivet ännu, så detta är en hemlig sida endast för er. Håll till godo!


Överst kommer O Ecclesia, skriven av medeltida geniet Hildegard Von Bingen. Jag har komponerat ett intro och skrivit ett arrangemang för Guards of Hilde, med sättningen sång, oboe, tenorsax och elgitarr. Projektet finansierades av Sten K Johnssons stiftelse. 
 

O EcclesiaGuards of Hilde
00:00 / 03:49

2020 skrev jag musiken till "Efter skogsbranden" - ett musikaliskt drömspel, för mellanstadiet, i Västerås. Efter skogsbranden handlar om My som anklagas föra att ha bränt ner skogen bakom skolan och är en resa i skogen och i hens inre. Teman är skuld, skam, ensamhet och vänskap. Här är fyra låtar därifrån.
Jag har spelat in och producerat och spelar alla instrument: Klarinett, saxofon, guitaret och synthar. Projektet stöttades av Musikverket. 

SorgeklarinettArtist Name
00:00 / 03:48
Forest Wandering Klezmer-versionArtist Name
00:00 / 01:30
EDM Efter skogsbrandenArtist Name
00:00 / 09:08

Det senaste verk som jag färdigställt är Insomnia. Det är skrivet för Malmögruppen Subchamber Ensembles kärnduo Gerda Holmqvist på cello och Nathan Larsson på gitarr och bas. Här är de två första delarna, inte helt redigerade, men i sin helhet. Jag skrev Insomnia för just dessa musiker: En virituos cellist och en gitarrist/basist som är mästare på droones och loopar.
Den första delen skildrar när en ligger i sängen och skruvar sig i sömnlöshet och mörka tankar kommer krypande. Den andra delen är ett slags vaggvisa. Insomnia finansierades av kulturrådet. 

00:00 / 07:17
00:00 / 02:56

Den 3:e juli 2021 uruppfördes min HARAKER SUITE med saxofonkvartetten Rollin' Phones. Film kommer i mitten av augusti. Nedan finns de två första satserna, liveupptaget utomhus. 

Rollin Phones live Haraker Suite Del 1 MORGONBÖNArtist Name
00:00 / 05:06
Rollin Phones live Haraker Suite Del 2 Harakers Kvarn _Killed My Darlings_Artist Name
00:00 / 04:34

Här är ett par låtar med mitt band IdKa Jazz, som jag skriver all musik till:

Här  finns låtar från ett tidigare projekt. En nonett som jag komponerade till och spelade med. Kallad Ida Karlssons Broo.
 

Här är en film från Medis releasekonsert när vi spelar min låt Oval Tid

Så här kan det låta när jag improviserar, i detta fall ett intro till Ormbunken som jag spelar med.

bottom of page